Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adam9200
Czytelnik

Dołączył: 22 Mar 2014 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość / region): 98-200 Posiadane auto: Renault Clio II, poj.1,2 rocznik 1992
Piwa: 0/2
|
Wysłany: Wto 25 Mar 2014, 16:47
Temat postu: nie dochodzi gaz |
|
|
Chciałem zapytać Was drodzy Forumowicze co może być spowodowane jak gazuje to nie jakby gaz nie dochodził?? a dzieje mi się to jak dalem butle gazową na podbicie ponieważ mi się kończyła ważność i od tej pory tak się dzieje. Czym to może być spowodowane wie ktoś?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arturvision
Debiutant

Dołączył: 28 Lut 2014 Posty: 24 Skąd jesteś (miejscowość / region): jarocin Posiadane auto: ex mercedes,chryslery,cadillac,
Piwa: 1/0
|
Wysłany: Sro 26 Mar 2014, 21:07
Temat postu: Re: ( Samochodowe instalacje gazowe - LPG i CNG ) nie dochodzi gaz |
|
|
zakrecony zawor na butli ,brak podlaczonego zaworu w buli,itd |
|
Powrót do góry |
|
 |
kominiarz12
Czytelnik

Dołączył: 01 Mar 2016 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość / region): Radom Posiadane auto: Toyota
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Wto 01 Mar 2016, 12:44
Temat postu: Re: ( Samochodowe instalacje gazowe - LPG i CNG ) nie dochodzi gaz |
|
|
Dokładnie spawdź zawory czy sa odkręcone _________________ PKT.22 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mk0367
Auto Maniak

Dołączył: 20 Sty 2014 Posty: 859 Skąd jesteś (miejscowość / region): OLSZEWO-BORKI/OSTROŁĘKA Posiadane auto: Poprzedni Voyager 2.5 Pb+Lpg 1995...czarna perła obecnie voyager 2.4 Pb+Lpg 2000rok...chrysler PT 2.0 Pb +LPg 2001 rok.
Piwa: 60/1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
nigol1998
Czytelnik

Dołączył: 02 Gru 2016 Posty: 4 Skąd jesteś (miejscowość / region): Wrocław Posiadane auto: volkswagen
|
Wysłany: Pią 02 Gru 2016, 19:44
|
|
Jeśli to nie jest problem elektroniczny, to musisz sprawdzić najpierw czy elektrozawory są sprawne, czy dochodzi do nich prąd - czasami wystarczy tylko odpiąć kabelki i przeczyścić styki. Czasami kabelek odchodzący od cewki do elektrozaworu traci przewodność przez zaśniedzenie styku.Taki cieniutki kabelek potrafi unieruchomić silnik na amen. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią 02 Gru 2016, 19:44
Temat postu: reklama |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
borys88b
Czytelnik

Dołączył: 19 Sty 2017 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): tarnów Posiadane auto: brak
|
Wysłany: Wto 24 Sty 2017, 22:43
|
|
generalnie wychodzę, z założenia, że nie ma co zgadywać, bo większej szkody jeszcze człowiek narobi. Fachowiec to fachowiec i lepiej podpowie. Ja w sprawach takich jadę do swojego serwisu gdzie dokonałem montażu. Zawsze mi pomoga i posłużą dobrą radę.
a to ich strona, bo mają tez swoje miejsce w sieci :
http://mercedes.auto.com.pl/forum/regulamin.php _________________ borys |
|
Powrót do góry |
|
 |
mk0367
Auto Maniak

Dołączył: 20 Sty 2014 Posty: 859 Skąd jesteś (miejscowość / region): OLSZEWO-BORKI/OSTROŁĘKA Posiadane auto: Poprzedni Voyager 2.5 Pb+Lpg 1995...czarna perła obecnie voyager 2.4 Pb+Lpg 2000rok...chrysler PT 2.0 Pb +LPg 2001 rok.
Piwa: 60/1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|